Kapucínky s HOPíky

Druhý horoškolácký víkend byl tentokrát bohužel místo v Ostrově na Kapucínkách. To bohužel se vztahuje spíše na oblast, akce to byla jinak docela povedená.

Kdo zná novou horoškolu ví, že je to super bandička, a že jejich předseda je skvělý organizátor víkendů s odjezdem o den dřív, který narozdíl od našeho loňského programu není spojen s lezením po skalách. (Mám trochu podezření, jestli ho tehdy nezvolili podle kritéria „množství vypitých piv“)

Zpět k lezení. Kapucínské skály jsou relativně malá, vcelku kvakózní oblast nedaleko obcí Ležky, Jesenice a české boulderingové mekky Petrohradu. Leze se tu po hrubozrnné žule. Ve srovnání s KŘovištěm a ostatníVltavskou žulou lépe drží, v plotnách se člověk chytne i za ty krystalky a Dědkovi natruc se tam může prášit. Cesty jsou dlouhé vesměs kolem 8m, když to berete, že 5m je lezení a zbytek dvojkový choďák, najdete v tom i cesty delší. Jištění – nechutně rezavé nýty, do kterých je občas problém nacpat expresku, stejně nechutně rezavé kroužky a po vlastním,ovšem s krásnou možností dobře založit. Ale abych zas tak úplně nekřivdila, v některých cestách jsou nové nýty a borháky, těch je ovšem naprosté minimum. Najdete tu jak plotny, tak i spáry, pár těžších cest, ale popravdě je to oblast na jedno odpoledne. Pro sportovce nic moc, spíš taková romantika 🙂

Neméně romantický byl i večer. Dědek, jak jinak, vybral kemp s blízkostí hospody, a tak se pilo, zpívalo, hrálo na kytaru. Pak se zase pilo, zpívalo, Honza odložil kytaru a zbytek už si bohužel nepamatuju. Méně příjemné bylo probuzení u Dědka v chatce, kam jsem se nějakou záhadou dostala bez brýlí a s žaludkem na vodě. Víc detailů snad vědět nepotřebujete.

Druhý den jsme měli jet s Béďou a Honzou na Kozelku, mně ovšem nebylo moc dobře, tak jsem volila variantu zůstat s horoškoláky a trochu „restovat“, takže zdejší lezení bohužel nemůžu zhodnotit. No rozhodně s toho plyne ponaučení, že je lepší pít s mírou než s Mamutem a že na horoškolácký víkend se během zkouškového nedá jet. Akci ovšem celkově hodnotím pozitivně a těším se na další výlet, ze kterého si, doufejme, budu pamatovat více 🙂

Mischa

 

Fotogaleria:

picasaweb.google.cz/antonin.pavlas/20100507_09KapucinskeSkaly?feat=email#

picasaweb.google.cz/114699636693792838331/Kapucinky?authkey=Gv1sRgCPDdyZfjqIKWFQ#

picasaweb.google.com/104597511981927853529/Kapucinky7952010?authkey=Gv1sRgCNOK_sPEx9TZPQ#

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *