Zkoušky z teoretické části horoškoly

Zkoušky pro mě byly ještě 14dní zpátky jen prázdné slovo. Ani jsem si neuvědomila, že se nezastavitelně blíží. Poprvé jsem si uvědomila, že nás neminou na našem soustředění, ale posléze jsem na ně zase téměř zapomněla. Sem tam jsem si zkusila nějaký uzel, ale to bylo asi tak vše. Až v pátek, večer před zkouškami, když jsem se vrátila domů, uvědomila jsem si, co všechno ještě neumím. Ten večer jsem usínala s materiály, které nám dědek rozdal na prvních přednáškách.

Zazvonil budík, v duchu si říkám “á jé, je to tady”. Říkala jsem si, že se na něco podívám ještě cestou, ale po té co jsem v metru potkala Jakuba, toto předsevzetí padlo. I ve škole mělo pár lidí snahu podívat se na nějakou teorii, ale myslím, že to ničemu nepomohlo. Teď už můžu psát jen o tom co se dělo za zavřenými dveřmi třídy (myslím 1. A). Chvilinku jsme čekali na Míšu, poté co dorazila, nám dědek rozdal testy. Když jsem je viděla, v duchu mi proběhlo “Pane Bože!” Prvních pár minut dědek vytrvale běhal po třídě a mačkal spoušť foťáku. Ani nevím, kdo to byl, ale někdo ho na konec zastavil a na test se soustředilo mnohem lépe. Některé otázky byly poměrně záludné. Po testu jsem koukala po třídě, jaký má kdo výraz. Všichni čekali, co nastane teď. Dědek nám nadiktoval správně odpovědi, abychom si test opravili a pak nastali dotazy a diskuse. Když dědek prohlásil, že žádný z našich výsledků není tak hrozný, mi spadl kámen ze srdce.

Nastala malá pauza, kdy jsme čekali na dozkoušení druhé skupiny, abychom se mohli vystřídat. Čekala jsem, ke komu budu přiřazena. Když jsem se dozvěděla, že si můžeme vybrat zkoušejícího sami, váhala jsem. Nakonec jsem ještě s Frantou skončila u Vojty. Měla jsem trochu obavu z toho, co po nás bude chtít a jak bude přísný, ale nakonec byl poměrně vstřícný a jeho největší záludností bylo uvázat jednou rukou prostrkávaný prusík na visícím laně (nezdá se to, ale to trochu obtížné).

Po pauze a zároveň čekání na konec porady zkoušejících, jsme se dozvěděli konečný verdikt. Myslím, že zkoušky dopadly víceméně úspěšně a co nedopadlo se doladí. Nastala cesta do hospody a poté dobré jídlo a pití ….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *