Malá noční zimní hudba výstupu na Sněžku

12.2.2010 se po dálnici valí autobus přímým spojem Praha – Pec pod Sněžkou (18:30-21:40). Plný nadšení jsem ve 22:00 vyrážel z Pece směr Ružohorky. Okolitá teplota kolem -4, a já  se připravil na příjemné tempo po zelené turistické značce po dobře prošlapané pěšině do nekonečného kopce. V 23:30 jsem dorazil na Ružohorky a pokračoval vlevo po žluté značce, kde jsem přidal do tempa, jelikož je to skoro po rovině. Závěrečné stoupání mi nerozhodilo moje tempo a tak jsem v 1:00 stanul na vrcholku. Kolem mě nebylo moc lidí, a příjemný lehký vánek mě doprovázel stejnou cestou zpět. 

Do Pece na autobusovou stanici jsem dorazil 3:30 takže už jenom hodinu a čtvrt počkat a spojem přes Turnov domů (Pec -Turnov 4:45-5:30, Turnov – Praha 6:00-8:30). Na zastávce jsem si dal malého šlofíka a po půl hodině jsem se vzbudil mrazem. Hned jsem si vzpomněl na Dědkův trénink a udělal jsem pár dřepů, skoků a zavzpomínal na žabáky. Krev se mi rozproudila a já přečkal na autobus bez újmu na obecnosti. 

Moje tempo bylo ale pomalé, bez zastávek, ale při lepším naplánování by mohl být příchod do Pece pod Sněžkou přímo na autobus.

Bylo to super, doporučuji.

Luboš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *